trende

İğne ve Pellet Tedaviler

11.03.2024
139
İğne ve Pellet Tedaviler

Bağımlılık da arındırma sonrasında tekrar kullanımını engelleyen etkin ve güvenilir tedaviler gerekmektedir. Bu açıdan iğne ve pellet önemli bir tedavidir.

Naltrekson İmplant 1000 mg (Bağımlılık ÇİPİ)

Bağımlılık ÇİPİ olarak bilinen ve içeriğinde naltrekson içerikli madde bulunan naltrekson implant cilt altına yerleştirilerek uygulanmaktadır. Naltrekson, opioidlerin etkilerini engelleyen ve aşermeyi azaltan bir opioid antagonistidir. Naltrekson’un kötüye kullanım potansiyeli zayıftır. Ağız yoluyla naltrekson kullanımında aksaklıklar olması ve tedavinin yarıda bırakılması nedeniyle uzun etkili, yavaş salınımlı “pellet” olarakta bilinen naltrekson implantlar geliştirilmiştir. En son opioid veya alkol kullanımından 7-10 gün sonra Naltrekson implant cilt altına uygulanmaktadır.

İmplantlar 12 hafta boyunca etkin bir tedavi süreci olarak vücutta varlıklarını sürdürürler. Bağımlılık yapıcı etkileri de yoktur. Naltrekson, mu-resep törlerine karşı yüksek afiniteye sahip, yarışmacı, özgül bir opioid reseptör antagonisti olup hem alkol, hem de opioid bağımlılığının tedavisinde ideal bir ürün olarak Pembe Köşk’te kullanılmaktadır.

Nalmefen Consta Depo İğne

Nalmefen Consta depo iğne uzun etkili enjeksiyon tedavisidir. Opioid (eroin, kodein, bubrenorfin, metadone, oksikodon vs.) bağımlılarının arınma tedavisi sonrasında opioid kullanımına tekrar başlamayı önlemek için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Nalmefen Consta opioid bağımlısı hastaların opioid maddelerini aldıktan sonra opioidlerin beyinde bağlandıkları alıcıları bloke ederek etki eder. Bu bağlanma sonucunda opioid maddelerinin keyif verici etkilerine engel olurlar.

Nalmefen Consta depo iğne tedavisi ile hastalar uzun süre temiz kalmaktadırlar. Böyle olunca tedavide süreklilik sağlanmakta ve psikolojik destek programları ile kişi tedavide başarılı olabilmektedir. Bu tedaviler sonucunda madde kullanma isteği kişide azalmaktadır. Nalmefen Consta depo iğnesinin 3, 6 ve 12 ay etki süresi olan dozları vardır.

Naltrekson Depo İğne

Naltrekson depo iğne dört hafta kadar süren uzun etkili bir depo iğnedir. Naltrekson, opioid maddelerin (eroin, kodein, bubrenorfin, metadone, oksikodon vs.) beyinde etki yapmak için bağlandıkları yerleri bloke ederek etki ederler. Keyif verici etkiler durdurulduğu için kişinin uzun süre bağımlılık yapıcı opioid maddelerden uzak durmasına neden olur. Madde isteğinin azaltmasına neden olduğu ve uzun süre temiz kalındığı için kişinin opioid bağımlılığından kurtulmasına olanak sağlamaktadır. Ağızdan da alınan Naltrekson tabletler bulunmasına rağmen iğne formu daha etkilidir.

Vanokserin Consta İğne Tedavisi (Kokain Aşısı)

Vanokserin Consta (Vanokserin uzun salınımlı enjeksiyon) kokain bağımlılığının tedavisinde etkin bir seçenek olarak kliniğimizde uygulanmaktadır. Kokain çok hızlı bağımlılık yapan bir maddedir. Kokain beynimizde haz ve hareketi kontrol eden beyin devrelerinde dopamin isimli maddeyi hızlı ve kısa süreli olarak yüksek düzeylere yükseltmekte ve böylece bağımlılık gelişmesine neden olmaktadır. Vanokserin ise dopaminin yavaş ve uzun süreli olarak orta düzeyde yükselmesine yol açmaktadır. Aynı zamanda vanokserin, kokainin dopamin düzeylerini bağımlılık yapıcı düzeyde daha fazla arttırma etkisini zayıflatmaktadır. Vanokserin depo iğne yapıldıktan hemen sonra etki başlamakta ve kokainin bağımlı bireye etki yapmasını engellemektedir. Ayrıca Vanokserinin kokainin aksine bağımlılık yapıcı bir haz etkisi bulunmamaktadır. Yapılan çalışmalarda Vanokserinin hastalarda sürekli temiz kalmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. Bağımlı hastaların tekrar dönüşlerine de engel olmaktadır. Ayrıca ilacın iyi tolere edildiği ve güvenli olduğu da belirlenmiştir. Kliniğimizde Vanokserin Consta 3 ayda, 6 ayda ve 12 ayda etkili dozlarda bulunmakta ve kullanılmaktadır. Vanokserin Consta İğne Tedavisi, bağımlı hastanın öncelikle onayı doğrultusunda, uygulama öncesinde Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi Psikiyatristleri tarafından hasta değerlendirmeye tabi tutulur. Yapılan İdrar Analizlerinde Kokain grubuna rastlanmaması gerekmektedir. İdrarda maddeye rastlanmadığı durumda deneme dozu olarak tablet verilmekte ve ortalama 30 dakika süren etki kontrolü yapılmaktadır. Tüm bun işlemler gerçekleştikten sonra enjeksiyon işlemi uygulanmaktadır. Hastanemizde Vanokserin Consta 3 aylık periyodlarda intramuskular depo enjeksiyon olarak uygulanmakta ve genellikle tedavi 1 yıl olarak planlanmaktadır.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi
Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?